Standard liet Bruggeling gaan: ''De trainer was niet overtuigd''

Standard liet Bruggeling gaan: ''De trainer was niet overtuigd''

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 17:05wo 13-03-2019 om 17:05

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 17:13wo 13-03-2019 om 17:13

Standard heeft in Europa een goede naam als het gaat om opleiden van talenten. Standard heeft echter ook veelbelovende spelers te vroeg laten gaan. Denk bijvoorbeeld aan Landry Dimata. Club Brugge-pion Loïs Openda had nu ook nog bij de Rouches kunnen zitten.

De nu 19-jarige Openda maakte vijf jaar geleden nog onderdeel uit van de Luikse jeugdacademie. Standard-scout Richard Castro Montes zag het in Openda zitten, maar de betreffende jeugdcoach niet. "Loïs ontdekte ik in Luik. Na zes maanden in de academie was de trainer niet overtuigd'', legt Castro Montes uit in La Dernière Heure. Openda trok daarop in de zomer van 2015 naar Club Brugge, waar hij dit seizoen met 22 optredens weet door te breken.

Standard had meer succes met Zinho Vanheusden. "Zinho was op jonge leeftijd al zeer elegant en zijn positiespel, intelligentie en vista waren indrukwekkend. Het was een heel interessante speler die we konden overtuigen, nochtans was hij klaar om voor PSV te tekenen'', onthult Castro Montes. Hoewel Vanheusden op jonge leeftijd voor een avontuur bij Internazionale koos, plukt Standard dankzij een uitleenbeurt toch de vruchten van zijn talent.

Lees ook: 'Martinez roept Vanheusden niet op en heeft daar een goede reden voor'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws