Tielemans laat zich uit over AS Monaco: “Ik zie dat niet als een mislukking”

Tielemans laat zich uit over AS Monaco: “Ik zie dat niet als een mislukking”

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 16:54di 12-03-2019 om 16:54

Youri Tielemans lag onder vuur bij het noodlijdende AS Monaco. De Franse club zat in een negatieve sportieve spiraal en ook Tielemans zat in een dip. Inmiddels is de middenvelder verhuurd aan Leicester City.

Daar is hij weer in vorm aan het geraken, Tielemans is dan ook blij met zijn keuze. "Er waren heel wat negatieve zaken bij Monaco, dus het was het goeie moment om te vertrekken”, wordt Tielemans geciteerd door Sporza.

"Toch zie ik Monaco niet als een mislukking. Dat is gazettenpraat”, gaat Tielemans verder. “Ik heb daar heel veel geleerd van mijn trainers en ploegmaats. Ik denk nog altijd dat dat de goeie stap was. Ik was daar klaar voor. En nu is Leicester de goeie stap."

Tielemans kreeg heel wat kritiek bij de Mongeasken. “Je weet dat je dat als profspeler ooit zal krijgen. Ik moest vooral leren omgaan met de concurrentie. De ene match spelen, dan weer niet, dan weer wel,... Dat was ik niet gewoon."

Mentaal sterker
"Ik heb veel over mezelf geleerd in Monaco en ben daar mentaal sterker geworden. Maar hier bij Leicester heb ik het voetbalplezier teruggevonden. Ik zie dit niet als een revanche. Dit is gewoon een nieuwe stap in mijn carrière”, aldus Tielemans.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws