Lokeren-icoon kan tranen niet bedwingen: Een vernedering voor mij

Lokeren-icoon kan tranen niet bedwingen: "Een vernedering voor mij"

01-03-2019 11:45
7

Sporting Lokeren staat op de rand van de afgrond. Het behoud is enkel mathematisch nog mogelijk. Net nu kapt ploegafgevaardigde Willy Peeters ermee. Zijn carrière van liefst 62 jaar eindigt in mineur.

Met een krop in de keel doet hij zijn verhaal bij Het Laatste Nieuws. "Lokeren zal vechten om terug te komen, maar het zal zonder Willy Peeters zijn. Ik ga stoppen, ja. Om medische redenen, mijn tikker kan het allemaal niet zo goed meer aan, verzaakte ik dit seizoen al aan de verre verplaatsingen, maar op het einde van het seizoen is het echt gedaan."

Peeters stopt zo op een dieptepunt. "Na zoveel jaar ernstig werken, dit nog moeten meemaken op het einde van mijn carrière... Dat is een vernedering. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die met Sporting begaan is. Ik denk maar aan onze kapitein, Killian Overmeire. Die jongen heeft ook gans zijn leven opgeofferd voor de club. Ook hij wordt nu een jaartje ouder, en kan het niet alleen blijven trekken natuurlijk."

Peeters moet bekennen dat hij het zag aankomen. "Ik had verwacht dat het fout zou lopen. We zitten al twee jaar niet meer op het rechte pad. Een gebrek aan kwaliteit. Alsmaar naar beneden kijken: dat moest ooit eens fout aflopen. Het doet me zeer veel pijn, ja. Echt. Lokeren was en is mijn leven. Dan wil je dit niet meemaken."

Exit Lambrecht?
De degradatie zou ook het einde van voorzitter Roger Lambrecht kunnen betekenen. "Weet je, het is moeilijk uit te spreken, want we hebben 25 jaar samengewerkt, en het is spijtig dat hij dit ook moet meemaken, maar ik denk dat het beter is dat we in de toekomst met een volledig ander beleid verder doen. Afwachten wat er gebeurt met Moeskroen, maar misschien is het beter als we met een propere lei beginnen. En natuurlijk blijf ik trouw op post als supporter. Tot de laatste snik, ook in 1B."

Lees ook: Enkel in deze scenario's kan Lokeren zich nog redden