Anderlecht-coach Rutten: “Club Brugge is gewoon een veel betere ploeg”

Anderlecht-coach Rutten: “Club Brugge is gewoon een veel betere ploeg”

25-02-2019 09:14
27

RSC Anderlecht en Club Brugge speelden 2-2 gelijk in een vermakelijke topper. Na afloop reageerde coach Fred Rutten ontgoocheld.

“Meteen na de wedstrijd was ik behoorlijk ontgoocheld over die late gelijkmaker”, wordt Rutten geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Als je 10 minuten voor tijd 2-1 voor staat, mag je dit niet meer weggeven. Maar een uur na de match, wanneer de emoties zijn gaan liggen, moet ik toegeven dat Club de betere ploeg was. Wij hadden de betere kansen, maar Club was en is gewoon een veel betere ploeg.”

Anderlecht haalt een vier op zes uit de toppers tegen Antwerp en Club Brugge. “In de huidige situatie wel. Een aantal maanden terug zat deze club nog diep in de ‘shit’. Nu zijn wij een ploeg in opbouw met vele nieuwe spelers en veel jonge jongens. Dan is die 4 op 6 geen slecht resultaat. Maar in normale omstandigheden zou ik hier niet tevreden mee zijn geweest.”

Nu wacht nog Lokeren, KV Kortrijk en KV Oostende. Een relatief gemakkelijk programma. “Daar wil ik niet van horen. Voor ons zijn er geen kleine wedstrijden meer. Met deze ploeg kunnen we niet op 80% van ons kunnen spelen. We zullen het maximum moeten geven. Er wachten ons nog drie finales.”