Zulte Waregem doet goede zaak en wipt over Eupen dankzij makkelijk overwinning

23-02-2019 19:52 Laatste update: 20:11

Zulte Waregem heeft zaterdagavond de drie punten gepakt op het veld van KAS Eupen. De troepen van Franky Dury wonnen met 2-3 aan de Kehrweg en springen over Eupen in het klassement.

De wedstrijd kon nochtans moeilijk slechter beginnen voor de bezoekers. Na amper tien minuten kwam Eupen al op voorsprong. Een pegel van Schouterden verdween heerlijk in de bovenhoek. Zulte Waregem probeerde meteen de bakens te verzetten. Een kopbal van Sylla ging echter naast. Aan de overkant moet Bossut zich strekken om een kopbal van Molina uit zijn kooi te houden. Zulte Waregem bleef aandringen en werd daarvoor beloond kort voor de rust. Na mistasten van Blondelle kon Sylla doorstoten op rechts. Hij bediende Harbaoui en die gaf Van Crombrugge het nakijken. Het 100e doelpunt voor de spits in de Jupiler Pro League.

Na de rust kreeg Eupen opnieuw de eerste kans, maar daarna schakelde Zulte Waregem een versnelling hoger. Bürki zette uitstekend voor. Sylla troefde zijn belangers af, maar zijn kopbal zoefde nipt naast. Essevee bleef aandringen. Harbaoui liet de 1-2 nog onbegrijpelijk liggen, maar even later kon Sylla zijn ploeg op voorsprong brengen. Zulte Waregem ging zeker niet op zijn lauweren rusten. Bjordal pakte uit met een geweldige pegel, maar Van Crombrugge zweefde het leer uit zijn doel. De keeper van Eupen moest zich nadien alsnog omdraaien. Harbaoui mocht vanop de penaltystip de 1-3 op het scorebord zetten.

Eupen probeerde er nog wat van te maken in de slotfase en maakte nog de aansluitingstreffer. Bürki ging in de fout in de zestien en pakte daarbij zijn tweede gele kaart. Garcia mocht aanleggen vanaf elf meter en joeg de bal keihard in het dak van het doel. De 2-3 kwam er echter te laat. De overwinning van Zulte Waregem kwam niet meer in gevaar. Door deze drie punten springt de ploeg van Dury over Eupen in het klassement.