VAR krijgt negatief rapport na speeldag 26: ‘Slechts één van de drie correct’

VAR krijgt negatief rapport na speeldag 26: ‘Slechts één van de drie correct’

19-02-2019 18:16 Laatste update: 18:19
11

De VAR blijft voor veel discussie zorgen in de Jupiler Pro League. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft de VAR van speeldag 26 ook een negatief rapport gegeven, zo meldt Sporza.

Slechts één van de drie tussenkomsten van de VAR was correct beoordeeld. Enkel de tussenkomst in de topper tussen Antwerp en Anderlecht was correct. Lamkel Ze ging naar de grond terwijl doelman Didillon de Antwerp-speler amper raakte. Uiteindelijk keerde de videoref de beslissing van strafschop om en gaf Van Driessche Lamkel Ze geel voor schwalbe.

Tijdens Waasland-Beveren-KAA Gent was de VAR fout. Verbist vindt dat de thuisploeg na 38 minuten een rode kaart verdiende. Caufriez ging over de bal en ging met gestrekt been door op de enkel van Brecht Dejaegere. Arbiter Laforge gaf echter enkel een geel karton.

Tijdens Moeskroen-Cercle Brugge kwam de VAR dan weer tussenbeide terwijl het dat niet had moeten doen. In de 78e minuut ging Friede tegen de grond nadat hij aan zijn arm werd getrokken. Tijdens het vallen raakte Friede Delacourt op zijn achillespees. Boucaut gaf door de VAR geel. "Na het zien van de beelden geeft de ref Friede een gele kaart. Hier hoefde de VAR niet tussen te komen omdat het hier niet om een rode kaart ging", aldus Verbist.