'Vanhaezebrouck mag hopen op nieuwe club, trainer genoemd bij Feyenoord'

'Vanhaezebrouck mag hopen op nieuwe club, trainer genoemd bij Feyenoord'

09-02-2019 07:02
6

Hein Vanhaezebrouck wordt in verband gebracht met Feyenoord, meldt Het Nieuwsblad. De ex-trainer van Anderlecht staat op de lijst van technisch directeur Martin van Geel, die echter de voorkeur lijkt te geven aan een trainer van Nederlandse komaf. 

Van Geel kiest vooralsnog liever een trainer in de categorie Henk Fraser, aldus Het Nieuwsblad. Vanhaezebrouck werd door bepaalde analisten al naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Giovanni van Bronckhorst, maar staat daadwerkelijk op de lijst, aldus Het Nieuwsblad, dat zich baseert op Nederlandse bronnen.

Feyenoord heeft echter nog geen contact opgenomen met hem. Voor Vanhaezebrouck zou het een eerste stap naar het buitenland zijn. Hij was eerder aan de slag bij KV Kortrijk, Genk, Gent en Anderlecht.

Nederlanderse trainer
Feyenoord lijkt vooralsnog een Nederlandse trainer te verkiezen. Naast Fraser is ook Maurice Steijn van VVV-Venlo een trainer die in het plaatje van Feyenoord past. 'Net als bij Anderlecht worden ook Phillip Cocu en Martin Jol genoemd, maar dat is gezien hun respectievelijk PSV- en Ajax-verleden onwaarschijnlijk', schrijft Het Nieuwsblad.