Geen volledige focus bij Racing Genk? 'Zij droomden nog van een transfer'

Geen volledige focus bij Racing Genk? 'Zij droomden nog van een transfer'

03-02-2019 14:07 Laatste update: 14:22
1

Waasland-Beveren drong Racing Genk zaterdagavond tot het uiterste. De koploper knokte zich pas in de slotfase naar de volle buit: 1-2. Het Nieuwsblad zag meerdere Genkenaars ver onder hun niveau bleven. 

Het Nieuwsblad legde een verband met de uitkomst van de transfermercato. 'Genk speelde in Beveren misschien wel zijn slechtste eerste helft van het seizoen. Met een rechterflank die nog wegdroomde van een transfer: Dieumerci Ndongala mocht niet naar Turkije, Joakim Maehle niet naar Southampton', schrijft de krant.

Matchwinner Alejandro Pozuelo was de enige die Genk op sleeptouw nam. 'Pozuelo was de enige die dit alles oversteeg'. Alleen oordeelt de krant dat hij niet alles alleen kan. 'Vervelend. De Spanjaard is dé denker van dit Genk, maar dat wil niet zeggen dat elke actie bij hem moet starten of langs hem moet passeren. Wanneer dat wel het geval is, zit je met een probleem. Dan zakt hij zeer laag terug op het middenveld om van achteruit een actie op te zetten, iets wat makkelijk te verdedigen valt.'

Lees ook: Clement na nieuwe comeback van Genk: ''Daar moeten we aan werken''