Clement na nieuwe comeback van Genk: “Daar moeten we aan werken”

Clement na nieuwe comeback van Genk: “Daar moeten we aan werken”

03-02-2019 08:45

KRC Genk lijkt er dit seizoen een hobby van te maken, op achterstand komen en dan toch nog de drie punten pakken. Tegen Waasland-Beveren deden de Limburgers dat opnieuw. Na een 1-0 achterstand won Genk uiteindelijk met 1-2. Elke keer op achterstand komen hoeft voor Philippe Clement evenwel niet.

"We komen nu al drie keer na elkaar op achterstand in het eerste kwartier. Zo geef je heel veel energie aan de tegenstander. Daar moeten we aan werken. Tijdens de rust was ik dan ook heel teleurgesteld over het gebrek aan geloof, vertrouwen, lef, diepgang. Er zat te veel twijfel in onze opbouw", stelt Clement bij Sporza.

Na de rust zag de trainer van Genk opnieuw zijn team sterk voor de dag komen. "In de tweede helft hebben we wel weer het voetbal van Racing Genk gebracht en dan breek je het uiteindelijk toch open. Ik had de ploeg verwittigd voor dit Waasland-Beveren, dat met een goede organisatie en veel wilskracht speelt. Bij dat moment met Andrijasevic had het anders kunnen lopen, maar uiteindelijk denk ik wel dat deze overwinning verdiend is."

Lees ook: 'Pozuelo is een fenomeen in de Belgische competitie, maar had pech'