Ndongala moest bij Genk blijven: ''Had minstens gesprekken verwacht''

Ndongala moest bij Genk blijven: ''Had minstens gesprekken verwacht''

30-01-2019 16:21
5

Dieumerci Ndongala maakt net als heel Racing Genk een uitmuntend seizoen door. Vanwege zijn goede spel ontstond er interesse vanuit Turkije voor de 27-jarige flankspeler. Genk gooide de deur echter resoluut dicht. Dit tot enige teleurstelling van Ndongala zelf.

''Ik dacht dat er minstens gesprekken opgestart zouden worden… Maar Genk heeft meteen duidelijk gemaakt dat een transfer onbespreekbaar was'', vertelt Ndongala aan Sport/Voetbalmagazine. Logisch gezien de status van Ndongala, die alles speelt en in 33 duels goed was voor zes treffers en acht assists.

Ndongala stond persoonlijk niet onwelwillend tegenover een transfer. ''De ploegen die zich gemeld hadden, onder andere Fenerbahçe en Galatasaray, zijn zeker niet beter dan Genk. Maar als je weet van waar ik kom en wat ik heb meegemaakt dan is het normaal dat de stap naar een Turkse topclub, waar ik mij financieel had kunnen verbeteren, door mijn hoofd spookt'', is hij eerlijk.

Verloren tijd inhalen
Het feit dat hij wel open stond voor een Turks avontuur heeft vooral te maken met de moeilijke jaren in zijn loopbaan. ''Ik heb in Luxemburg zitten ploeteren, er was mijn zware blessure en nu ik eindelijk mijn beste niveau had bereikt, mocht ik niet weg…'', aldus Ndongala. De droom van een stap naar het buitenland is echter niet weg. ''Op mijn leeftijd moet je goed nadenken over je toekomst en jezelf ter discussie durven stellen. Naar mijn gevoel moet ik de verloren tijd inhalen'', besluit de Genkenaar.