UPDATE: Gent krijgt goed nieuws te horen van Geschillencommissie

UPDATE: Gent krijgt goed nieuws te horen van Geschillencommissie

05-02-2019 22:01 Laatste update: 22:01
4

KAA Gent plaatste zich midweeks voor de bekerfinale. Daar zullen de supporters van de Buffalo's al reikhalzend naar uitkijken, maar in tussentijd moet natuurlijk ook Play-Off 1 gehaald worden. Gent zou daar graag Sigur Rosted en Igor Plastun bij gebruiken.

De twee centrale verdedigers kregen rood in de heenwedstrijd tegen KV Oostende. Het duo mocht de terugpartij nog wel betwisten, maar moet vanaf 10 februari toekijken. Plastun mist enkel het competitieduel met Royal Excel Moeskroen, voor Rosted komen daar ook nog Waasland-Beveren en Standard Luik bij.

Dat hoeft echter niet per se het geval te zijn, zeker niet als het van Gent afhangt. De Oost-Vlamingen zijn namelijk van plan in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel. Dit weekend zouden ze daarover vergaderen, meldt Het Nieuwsblad. Gent heeft tot maandag de tijd om een beslissing te nemen.

Update 03/02, 14.25: KAA Gent heeft besloten om in beroep te gaan tegen de schikkingsvoorstellen van Igor Plastun en Sigurd Rosted. Dat werd zondag bevestigd door de Pro League. Gent verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie om voor strafvermindering te pleiten.

Update 05/02, 22.01: De Geschillencommissie heeft Gent dan toch gelijk gegeven. De schorsing van Plastun werd goed genoeg bevonden en krijgt dus geen extra schorsing. Sigurd Rosted moeten de Buffalo's nu nog 'maar' twee wedstrijden missen in plaats van drie. Eén wedstrijd werd teruggebracht naar een schorsingsdag met uitstel.