'AS Monaco mikt op JPL-revelatie, maar Genk heeft de touwtjes in handen'

'AS Monaco mikt op JPL-revelatie, maar Genk heeft de touwtjes in handen'

23-01-2019 09:02 Laatste update: 09:04
3

KRC Genk heeft heel wat talent rondlopen, verschillende spelers worden dan ook gelinkt aan tal van buitenlandse (top)clubs. De Limburgers hebben echter ook enkele huurlingen rondlopen. Eén van hen wordt op de voet gevolgd door AS Monaco.

La Capitale schrijft namelijk dat Monaco haar pijlen gericht heeft op Manuel Benson. De noodlijdende Franse topclub scout geregeld op de Belgische velden. De huurling van Genk viel daarbij op bij Royal Excel Moeskroen, waardoor Monaco zijn prestaties nauwlettend in de gaten blijft houden.

Wekelijks scouts in de tribune
Monaco stuurt sinds de komst van Thierry Henry wekelijks verschillende scouts naar de Belgische competitie. Benson is de laatste weken in goeden doen. Als één van de sterkhouders bij Moeskroen loodste hij Les Hurlus al zes punten boven degradatiestreep.

Benson wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend door Genk aan Moeskroen. Vermoedelijk krijgt de vinnige flankaanvaller volgend seizoen een nieuwe kans om zich in de ploeg te spelen. Het ziet er dan ook niet naar uit dat Genk Benson definitief zal laten gaan.