UPDATE: 'Transfer van Bezus naar Gent kan nog bijzondere wending krijgen'

UPDATE: 'Transfer van Bezus naar Gent kan nog bijzondere wending krijgen'

Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2019 om 08:01wo 23-01-2019 om 08:01

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat KAA Gent geïnteresseerd is in Bezus. Het Nieuwsblad gaat nog een stapje verder en meldt dat de Oekraïner zelf ook naar Gent wil.

Sint-Truiden lijkt zo machteloos te staan. KAA Gent is voor Bezus een financiële en sportieve verbetering en voert de druk op om te vertrekken. Gent bracht vrijdag naar verluidt al een bod van één miljoen euro uit, maar dat is te weinig. Ook onderzoekt STVV de mogelijkheid of één of meer spelers de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

‘Antwerp kwam eerder deze maand met een concreet bod waarbij Geoffry Hairemans en eventueel William Owusu in de omgekeerde richting konden gaan. Maar het is AA Gent dat finaal de strijd om Bezus lijkt te winnen’, aldus Het Nieuwsblad.

Update 22/01, 15.05: Volgens Het Laatste Nieuws is de transfer van Bezus naar KAA Gent rond. Dinsdagmiddag bereikten STVV en Gent een akkoord. Volgens de krant stuurt Gent Mamadou Sylla naar Stayen. Zulte Waregem huurde Sylla de afgelopen maanden van Gent. Bij Essevee bevestigen ze nog niet dat Sylla bij hun vertrekt. 

Update 23/01, 07.30: Het Nieuwsblad schrijft dat Bezus dinsdag al een eerste deel van zijn medische testen afrondde, woensdag volgt deel twee. Normaal gezien tekent de Oekraïner nadien een contract voor 3,5 seizoenen bij Gent.

STVV wil de transfer echter enkel laten doorgaan wanneer Mamadou Sylla wordt verhuurd aan hen. Eén probleem: Sylla komt op dit moment op huurbasis nog uit voor Zulte Waregem. Essevee wil eerst zekerheid over het blijven van Hamdi Harbaoui. Sylla zelf zette al druk op de ketel, want hij kwam niet opdagen op training.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws