JPL Flop Speeldag 22: VARwarring alom en Lokers paniekbeleid

JPL Flop Speeldag 22: VARwarring alom en Lokers paniekbeleid

21-01-2019 11:00
3

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Op Speeldag 22 sneuvelde er opnieuw een trainer bij Lokeren en bleek de VAR opnieuw niet consequent.

Derde coach, goede coach?
Een bericht dat we de laatste jaren al vaak moesten brengen: Sporting Lokeren heeft zijn coach ontslagen. Deze keer was het de beurt aan Trond Sollied om zich te voegen bij het trainerskerkhof. Hij nam amper drie maanden geleden over van de ontslagen Peter Maes. Ook T2 Arnar Vidarsson moet weg.

Crisismanager Glen De Boeck is inmiddels aangesteld als coach. De Boeck kan wonderen doen in de degradatiestrijd, maar veel meer dan uitstel van executie zou dat niet zijn. Lokeren wordt al jaren slecht bestuurd. De goede transfers van de laatste vijf jaar zijn op één hand te tellen. Voorzitter Roger Lambrecht vindt voorlopig ook geen overnemer, waardoor de toekomst van de club onzeker is.

VARwarring alom
Zaterdagavond zagen we op Sclessin hoe Standard een twijfelachtige penalty kreeg tegen KV Kortrijk. Ilombe Mboyo raakte de bal inderdaad met de hand, maar dat was duidelijk niet vrijwillig. Mboyo haalde er ook geen voordeel uit, maar na tussenkomst van de VAR ging de bal toch op de stip.

Zondagmiddag kregen we een soortgelijke situatie bij Club Brugge - Charleroi. Deze keer was het Gabriele Angella die de bal ongewild met de hand raakte. Deze keer was het dan weer géén penalty, met dezelfde man in het busje dan nog. Kan iemand de VAR nog volgen? Het regende dan ook klachten over de refs, ook al omdat Club volgens heel wat fans minstens één rode kaart verdiende.

Voetbal geen feest op Stayen
De Limburgse derby was mooi om naar te kijken op het veld, maar naast het veld gebeurden weer dingen die niets met voetbal te maken hebben. Zo richtten de fans van Racing Genk voor 100.000 euro schade aan toen ze vuurpijlen gooiden richting de grasmat van Stayen.

Na de match liep het helemaal uit de hand toen heethoofden met stenen gooiden naar de supportersbussen van KRC Genk. Zelfs kinderen werden daarbij niet gespaard. Het zou een actie zijn van Nederlandse fans, maar wie de daders ook zijn: dit is een schande voor het voetbal en moet streng bestraft worden.