Zetterberg moet jonkies bij Anderlecht houden: Waarom doen ze dat toch?

Zetterberg moet jonkies bij Anderlecht houden: "Waarom doen ze dat toch?"

19-01-2019 23:31
6

RSC Anderlecht doet het dit seizoen met heel wat jonkies. Dat zorgt ook voor belangstelling van buitenlandse clubs. Anderlecht is echter niet van plan om ze te laten gaan. Ook Pär Zetterberg zou een vroeg vertrek niet graag zien gebeuren.

"Nu willen veel jongeren al snel de club verlaten. Waarom toch", vraagt Zetterberg zich af in Het Nieuwsblad. "Als je overal vlug vertrekt, wordt een club nooit echt jouw club. Kijk naar mij. Ik kon als jonge speler ook snel uit België vertrekken om meer te gaan verdienen, maar ik bleef tot mijn dertigste bij Anderlecht en keerde daarna nog terug."

"Vertrekken om te vertrekken leidt nergens toe", geeft de Zweed aan. Volgens hem is het dan ook beter om lang bij één ploeg te blijven. "Respect afdwingen bij een ploeg is belangrijker dan geld, toch? Voor niets ter wereld zou ik een andere carrière verkozen hebben. Ik voetbalde bij Anderlecht in topteams, verdiende goed en de deur stond hier altijd open voor mij. Hoeveel jongens kunnen dat zeggen", aldus Zetterberg.