'Chelsea wil voor 5,5 miljoen gaan shoppen in Nederland, maar niet bij de top 3'

'Chelsea wil voor 5,5 miljoen gaan shoppen in Nederland, maar niet bij de top 3'

17-01-2019 19:36

Een opvallend transfergerucht in Engeland: Chelsea zou zijn oog hebben laten vallen op sc Heerenveen-smaakmaker Arber Zeneli. Dat heeft het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports vernomen.

Zeneli werd eerder nog gelinkt aan een transfer naar het Franse Strasbourg, maar ook Chelsea is dus geïnteresseerd in de 23-jarige linksbuiten. De Londenaren sturen zondag een scout naar Amsterdam voor het uitduel van Heerenveen bij Ajax. Delegaties van meerdere Europese clubs zullen de Kosovaars international echter in de gaten houden, waaronder Galatasaray, weet Sky Sports.

Volgens het Britse medium volstaat zo'n 5,5 miljoen euro om Zeneli deze winter los te weken in het Abe Lenstra Stadion. Hij heeft namelijk nog maar een contract tot komende zomer, al heeft Heerenveen wel een optie om die verbintenis te verlengen. Eerder werd echter al duidelijk dat de Friezen open staan voor een transfer om de verliezen binnen de perken te houden.

Heerenveen nam Zeneli in 2016 over van het Zweeds IF Elfsborg. Dit seizoen kwam hij tot tien assists en vijf doelpunten in achttien optredens.