Italiaanse Supercoppa prooi voor Juventus: Ronaldo bezorgt kampioen eerste prijs

Italiaanse Supercoppa prooi voor Juventus: Ronaldo bezorgt kampioen eerste prijs

16-01-2019 20:40

Juventus heeft de eerste prijs van het seizoen gepakt in Italië. Een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de tweede helft was voldoende om AC Milan te verslaan in de strijd om de Supercoppa: 1-0.

Juventus en Milan gingen woensdagavond in Jeddah (Saudi-Arabië) de strijd met elkaar aan. In het warme stadion wisten de twee Italiaanse grootmachten aanvankelijk nauwelijks te vermaken. Juventus was weliswaar de betere partij, maar werd niet echt gevaarlijk. Verder dan een afgekeurde goal van Blaise Matuidi kwam de landskampioen niet.

In de tweede helft werd Milan-spits Gonzalo Higuain (gehuurd van Juve) binnen de lijnen gebracht en meteen werd de ploeg van trainer Gennaro Gattuso gevaarlijker. Patrick Cutrone schoot de bal snoeihard op de paal. Juist op het moment dat Milan sterker werd, sloeg Juventus toe. Ronaldo kopte raak na een afgemeten pass van Miralem Pjanic.

In de slotfase kwam de voorsprong van Juventus niet meer in gevaar. Milan kwam bovendien met tien man te staan door een overtreding van Franck Kessié op de enkel van Emre Can. De Supercoppa, de eerste prijs van het Italiaanse seizoen, is daardoor een prooi voor landskampioen Juventus. Bekerfinalist AC Milan gaat met lege handen huiswaarts.