Verschueren verrast: Dachten eerst Zulj eigenlijk niet nodig te hebben

Verschueren verrast: "Dachten eerst Zulj eigenlijk niet nodig te hebben"

16-01-2019 19:48
18

RSC Anderlecht heeft met Peter Zulj een nieuwe nummer tien in huis gehaald. De Oostenrijker moet voor de creativiteit gaan zorgen bij de Brusselaars. Al leek hij aanvankelijk niet op weg naar paars-wit.

Zo geeft sportief directeur Michael Verschueren bij het Gala van de Gouden Schoen aan dat hij eigenlijk niet meteen een topprioriteit leek te zijn. "We hebben eerst een deliberatie rond de speler gedaan en het met het transfercomité bekeken", zegt hij. "We dachten aanvankelijk dat we Zulj misschien niet nodig hadden, maar na de stage bleek toch dat we creativiteit misten", onthult hij.

Anderlecht moest ook snel handelen om hem aan te trekken. "Hij stond op het punt om bij Empoli te tekenen en had daar zelfs medische tests afgelegd. Maar dan heb ik doorgeduwd en was het op 48 uur rond. Bij Anderlecht heeft hij toch een ambitieuze club gevonden, Empoli is een degradant. Dat is misschien financieel interessanter, maar dan kan hij volgend seizoen even goed in Tweede Klasse spelen", aldus Verschueren.