'Bundesliga-club laat op 'pikant moment' oog vallen op  Büttner (ex-Anderlecht)'

'Bundesliga-club laat op 'pikant moment' oog vallen op Büttner (ex-Anderlecht)'

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 07:13di 15-01-2019 om 07:13

Alexander Büttner staat in de belangstelling van Fortuna Düsseldorf. De Bundesliga-club wil de 29-jarige linksback nog deze maand overnemen van Vitesse, meldt de Gelderlander.

Volgens de regionale krant komen de avances uit Duitsland op 'een pikant moment', aangezien Büttner al enige tijd met Vitesse in gesprek is over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af. De Arnhemmers deden al een eerste voorstel en de vleugelverdediger gaf al meermaals aan graag bij de club te blijven.

Büttner keerde in de winter van 2017 terug in het Gelredome, na avonturen bij Manchester United, Anderlecht (huur) en Dinamo Moskou. Zijn rentree ging niet van een leien dakje. Begin 2018 zette toenmalig trainer Henk Fraser hem vanwege gewichtsproblemen zelfs uit de selectie. Büttner knokte zich echter terug. In de eerste seizoenshelft was hij statistisch de beste speler van Vitesse.

Mocht Büttner de overstap maken naar Fortuna Düsseldorf, dan wacht hem een strijd om handhaving. De club staat met achttien punten momenteel veertiende in de Bundesliga. Bij Fortuna Düsseldorf speelt Benito Raman. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws