'Ik voelde me in de steek gelaten door Coucke, maar schud hem wel nog de hand'

'Ik voelde me in de steek gelaten door Coucke, maar schud hem wel nog de hand'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 10:59vr 11-01-2019 om 10:59

Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 11:28vr 11-01-2019 om 11:28

Vorig jaar liet Marc Coucke KV Oostende achter zich. Aan de kust verbaasde de voorzitter heel wat mensen. Eén van hen was Nicolas Lombaerts. In Het Laatste Nieuws kijkt de verdediger van KV Oostende terug op het vertrek van Coucke.

Lombaerts speelde jaren bij Zenit Sint-Petersburg. Coucke overtuigde Lombaerts om voor KV Oostende te kiezen, maar liet hem daarna 'alleen' achter aan de kust. "Wie had dat gedacht, hé. Zelfs Nostradamus had zijn vertrek niet kunnen voorspellen. Ik was gekomen voor zijn ambitie en de plannen met KVO, maar had er echt geen rekening mee gehouden dat hij naar Anderlecht zou gaan", stelt Lombaerts in de krant.

"Mocht er in Oostende een tsunami zijn, de mensen zouden even verrast toekijken als bij zijn overstap. Het was niet leuk voor mij, maar dat geldt voor iedereen van de club. Natuurlijk was ik ontgoocheld en voelde ik mij in de steek gelaten, maar als ik hem zie, zal ik hem de hand schudden. Ik hou er niet van om bruggen op te blazen - in het leven weet je nooit wie je wanneer nog tegenkomt."

In het begin van dit seizoen kwam Lombaerts niet voor in de plannen van trainer Gert Verheyen. Ondertussen speelde de 33-jarige centrale verdediger zich terug in de basis. Bij KV Oostende heeft Lombaerts nog een contract tot medio 2020.

Lees ook"We hadden afgesproken om Lombaerts niet meer op te stellen"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws