Getouwtrek om Batshuayi: 'Engelse en Franse clubs hengelen naar Rode Duivel'

Getouwtrek om Batshuayi: 'Engelse en Franse clubs hengelen naar Rode Duivel'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 21:25do 10-01-2019 om 21:25

Michy Batshuayi heeft zijn laatste wedstrijd voor Valencia gespeeld. Mateu Alemany, de CEO van Valencia, maakte donderdag op een persbabbel kenbaar dat er een vroegtijdig einde gemaakt aan de uitleenbeurt.

Batshuayi zou voor één seizoen worden gehuurd van Chelsea, maar de samenwerking is uitgelopen op een complete mislukkig. Batshuayi kon zich nooit vast in de basis spelen en met amper drie treffers in 23 optredens bleef de Rode Duivel ver achter bij de verwachtingen. Batshuayi hielp bij de 2-1 bekernederlaag tegen Sporting Gijon een grote kans om zeep en dat was de druppel voor de club uit Valencia. Coach Marcelinho haalde na de match rechtstreeks uit naar Batshuayi.

Het geduld is definitief op. Valencia wil niet meer met Batshuayi verder, zo bevestigde CEO Alemany donderdag. ''De situatie van Batshuayi is duidelijk. We praten met een aantal clubs over zijn transfer. Ik hoop dat zijn vertrek de komende uren of dagen rondkomt. De speler werd hier enkele weken geleden al van op de hoogte gebracht. De beslissing is genomen, er is geen weg terug'', werd Alemany geciteerd door Het Nieuwsblad.

AS Monaco, Olympique Marseille en AS Roma waren enkele clubs die recent al met 'Batsman' in verband werden gebracht. De kans is groot dat Frankrijk of Italië zijn volgende bestemming wordt.

Update: 21.25u Er is meer dan genoeg interesse in Batshuayi. Zo meldt Goal dat Everton van plan is om de spits aan te trekken. Het Spaanse La Cadena Ser geeft dan weer aan dat Batshuayi dicht bij een akkoord met AS Monaco staat.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws