OFFICIEEL: Mechelen bevestigt treurig einde en nieuwe rol voor Berrier

OFFICIEEL: Mechelen bevestigt treurig einde en nieuwe rol voor Berrier

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 14:15do 10-01-2019 om 14:15

Het is al een tijdje bekend dat Franck Berrier met hartproblemen kampt. De 34-jarige middenvelder moet nu genoodzaakt zijn schoenen aan de haak hangen. KV Mechelen biedt hem echter een nieuwe functie aan, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Berrier kwam over van KV Oostende, maar speelde geen competitiewedstrijd voor Malinwa. De oorzaak luidde hartproblemen. De pompcapaciteit van zijn hartspier was verminderd en topsport werd aldus afgeraden. Berrier hoopte nog dat het probleem verholpen kon worden, maar uiteindelijk stopt de middenvelder nu toch met voetballen.

KV Mechelen biedt Berrier alvast een nieuwe functie aan. Hij kan aan de slag als scout binnen de club en Berrier ziet dat wel zitten. In totaal speelde de spelverdeler 271 wedstrijden in de Belgische hoogste klasse. Daarin maakte hij 42 doelpunten en gaf hij daarbovenop 89 assists.

Update 14.15: KV Mechelen heeft via een communiqué het nieuws rond Berrier bevestigd. ''Bij de start van dit seizoen werd bij Franck Berrier een verminderde pompcapaciteit van het hart vastgesteld. De dokters hoopten dat de middenvelder zou herstellen, maar dat is niet het geval, bleek uit een nieuw onderzoek. De specialisten gaven hem daarom negatief advies om het voetballen te hernemen', meldt KVM op de officiële website.

KV Mechelen laat Berrier niet vallen en heeft een nieuwe functie binnen de club voor de Fransman gevonden. ''Hij zal de scoutingscel mee ondersteunen'', zegt Tom Caluwé, belangrijke pion binnen de sportieve cel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws