Raes scherp: Hij is niet goed genoeg, geen speler voor Anderlecht

Raes scherp: "Hij is niet goed genoeg, geen speler voor Anderlecht"

02-01-2019 08:20
9

Frank Raes geeft bij Sporza zijn kijk op het huidige Anderlecht. Erg rooskleurig is die uiteraard niet. Hij vindt dat Anderlecht maar twee goede zomertransfers heeft gedaan.

"Bij de inkomende transfers zijn er eigenlijk maar twee geslaagd: Didillon en Dimata", geeft Raes aan. "Didillon was de laatste maand soms wat minder, maar zulke foutjes gebeuren en je kunt niet zeggen dat hij een mislukking is. Dat geldt ook voor Dimata. Hij is niet de Europese top die Anderlecht nodig heeft, maar hij is ook nog jong."

Verder is er veel kommer en kwel. "Als je dan kijkt naar de anderen... Santini werkt hard en heeft ook gescoord, maar hij is geen speler voor Anderlecht. Hij is niet goed genoeg. Iemand als Makarenko is goed om in de kern te hebben, maar hij brengt je niet naar een hoger niveau. Cobbaut was dan weer vaak geblesseerd, Musona heeft amper meegedaan en Bakkali heeft weinig overzicht."

De kern is zo een kleine ramp. "Dat is een beetje het probleem van Anderlecht: de ouderen zijn middelmatig en de jongeren zijn jong. Ze kunnen de ploeg nog niet echt naar een hoger niveau tillen. Je bent al blij dat ze al kunnen meedraaien."