Invaller Vormer komt de meubelen redden voor Club Brugge

27-12-2018 19:50 Laatste update: 20:08
17

Club Brugge heeft een nipte zege geboekt op het veld van Sporting Lokeren. In een gesloten partij was het Ruud Vormer die voor het verschil verzorgde.

Club leek meteen een droomstart te nemen, met Schrijvers die in de eerste minuut al scoorde. Het feestje ging echter niet door, Schrijvers stond buitenspel. Club kon die uitstekende start niet volhouden en liet Lokeren in de match komen. Dat kon gevaarlijk zijn via Jovanovic en De Ridder. Vlak voor rust kregen de bezoekers nog een open doelkans na goed werk van Dennis, maar Schrijvers trapte een gat in de lucht. 0-0 bij de rust.

Na de pauze kregen we iets meer kansen te zien. Dennis nam Verhulst onder vuur, maar die gaf geen krimp. Aan de overkant kwam ook Jovanovic niet tot scoren. Hét keerpunt bleek uiteindelijk een dubbele wissel van Leko te zijn. Cools en Vormer kwamen erin en die laatste maakte de enige goal van de match op assist van Schrijvers. Lokeren zette nog een slotoffensief in, maar De Ridder kon de grootste kans niet verzilveren.

Club komt zo terug tot op zeven punten van KRC Genk. Lokeren houdt de rode lantaarn in handen, met drie punten achterstand op Moeskroen.