Propere Handen niet zonder gevolgen, Verschueren en Bormans profiteren

Propere Handen niet zonder gevolgen, Verschueren en Bormans profiteren

18-12-2018 08:03 Laatste update: 08:18
3

Op maandag kwam de Pro League samen. Tijdens de Algemene Vergadering viel er een beslissing over de posities bij het Uitvoerend Comité. Het draaide slecht uit voor Johan Timmermans (KV Mechelen) en Paul Allaerts (Royal Excel Moeskroen).

Bondsvoorzitter Gérard Linard had eerder de jacht op Timmermans en Allaerts geopend. In een brief richting de leden van de Pro League kaarte Linard aan dat hij liever niet meer had dat mensen die in verband gebracht werden met de Zaak Propere Handen nog een bestuursfunctie hadden bij de bond.

Verschueren en Timmermans nemen over
Het Laatste Nieuws meldt nu dat Linard zijn zin krijgt. Timmermans en Allaerts zijn hun positie bij het Uitvoerend Comité kwijt. De Pro League stelde meteen hun opvolgers aan. Michael Verschueren (Anderlecht) vervangt Allaerts, de positie van Timmermans wordt ingenomen door Philippe Bormans (Union).

De Pro League nam ook beslissingen over de rol van makelaars in het Belgische voetbal. Volgens voorzitter Marc Coucke moeten de nieuwe regels voor meer Transparantie zorgen