Ronaldo bezorgt Juventus vanaf de stip benauwde derbyzege op Torino

Ronaldo bezorgt Juventus vanaf de stip benauwde derbyzege op Torino

Gepubliceerd: zaterdag 15 december 2018 om 22:41za 15-12-2018 om 22:41

Juventus heeft de Derby della Mole, de stadsderby van Turijn, winnend afgesloten. Op bezoek bij Torino won de Oude Dame met 1-0 door een benutte strafschop van Cristiano Ronaldo, waardoor Juventus nog altijd ongeslagen is.

De stadsderby van Turijn kwam maar moeilijk op gang. In de eerste helft testte alleen Cristiano Ronaldo de keeperskunsten van Torino-doelman Salvatore Sirigu, die toen nog in orde bleken te zijn. De doelman viel even later uit met een blessure. Verder viel Cristiano met name op met een bizar slechte vrije trap. De poging van de Portugees verdween uiteindelijk over de zijlijn.

Na de pauze pakte de thuisploeg het initiatief. Armando Izzo kopte net over en even later claimde Simone Zaza een penalty, maar die werd niet toegekend. Aan de andere kant ging de bal een kwartier later wel op de stip. Uiteraard ging Ronaldo achter de bal staan en zette hij Juventus op voorsprong.

Een kwartier voor tijd leek Mario Mandzukic de derby te beslissen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Torino ging in de slotfase nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Door de krappe derbyzege blijft Juventus ongeslagen in de Serie A en staat het met 46 punten uit zestien duels nog altijd ruim bovenaan. De voorsprong op Napoli, dat een duel minder gespeeld heeft, bedraagt nu elf punten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws