STVV maakt schitterende indruk: Het is daar altijd speciaal geweest

STVV maakt schitterende indruk: "Het is daar altijd speciaal geweest"

09-12-2018 17:45

STVV rijgt de mooie prestaties dit seizoen aan mekaar. Tegen Standard werd het 1-1 na een felbevochten partij. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine is onder de indruk van dit elftal.

Dat vertelt hij in De Zondag. "Voetbal in Sint-Truiden, het is altijd speciaal geweest. Verplaatsingen naar Stayen worden wegens de kolkende ambiance gevreesd en het gegeven dat er op kunstgras wordt gespeeld maakt de opdracht voor de tegenstander niet eenvoudig. Op die synthetische ondergrond kwam het onderhoudende voetbal van STVV dit seizoen al vaker tot uiting. De Limburgers spelen met de passie en de gedrevenheid die trainer Marc Brys kenmerkt. De Antwerpenaar heeft voor een groepsdynamiek gezorgd, zoals overal waar hij al gewerkt heeft."

De Japanse overname heeft STVV duidelijk niet de dieperik in gestort, zoals eerst werd gevreesd. "Voetbal, volk en vuur. Zo wordt STVV omschreven, zo staat het op hun site. En zo is het ook gebleven nadat de club in Japanse handen was gekomen. Play-off 1 is een ambitie die al voor het seizoen door het bestuur met de nodige branie werd uitgesproken. Sommigen vonden dot toen onrealistisch. Nu wordt er ook gedroomd van de beker, nadat STVV woensdag de kwartfinales haalde. En van Europees voetbal. Het zou de ploeg in haar ontwikkeling een verdere boost geven."