Thorup kijkt uit voor sterspeler van Eupen: Een gevaarlijk heerschap

Thorup kijkt uit voor sterspeler van Eupen: "Een gevaarlijk heerschap"

07-12-2018 20:45
2

KAA Gent had woensdag geen enkel probleem met Beerschot Wilrijk in de Croky Cup. Het won in eigen huis met 2-0. Een hoopgevende prestatie voor coach Jess Thorup, die zich nu opmaakt voor een clash met Eupen.

Thorup moet alles op alles zetten om Play-Off 1 te halen. "Als we aan de top van het klassement willen spelen, worden vooral de thuiswedstrijden heel belangrijk. We kennen de tegenstander, Eupen is heel sterk en ze kunnen heel goed combineren", staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

"Eupen beschikt over enkele gevaarlijke jongens in de aanval: vooral Garcia is een gevaarlijk heerschap en we zullen hem goed in de gaten moeten houden. Maar voor ons ligt de klemtoon toch bij ons eigen team. Na die bekermatch is er veel vertrouwen aanwezig in de groep. Vooral de offensieve jongens creëerden toen veel gevaar en doken goed in de ruimtes. Natuurlijk was het tegen een tweedeklasser maar ik zag tegen Beerschot Wilrijk veel goeds."

Met STVV heeft KAA Gent wel een lastige kwartfinale gekregen in de Croky Cup. "We konden een betere loting hebben, zeker qua tegenstander maar ook het feit dat we niet thuis spelen. Als we voor eigen publiek mogen spelen, wil ik elk team bekampen. Maar nu moet je ook nog eens op kunstgras voetballen."