Ex-coach over aanvaller van Genk: Hij moet meer een killer worden

Ex-coach over aanvaller van Genk: "Hij moet meer een killer worden"

04-12-2018 18:12

Zinho Gano versierde afgelopen zomer een transfer naar KRC Genk, maar beleefde nog niet veel plezier aan zijn overstap. De voorbije wedstrijden kreeg hij opnieuw speelminuten en liet hij goede dingen zien. Volgens zijn ex-coach Stijn Vreven is Gano een topper in wording.

"Wat ik van hem zag in Anderlecht, was niet slecht. Je merkt wel dat hij nog in ontwikkeling is. Maar zondag hield hij de bal enkele keren goed bij, zodat de ploeg kon opschuiven. Verder won hij redelijk veel duels. Als er één groot werkpunt is, is het dat laatste", vertelde Vreven aan Het Belang van Limburg.

"Hij is ongeveer 2 meter groot. Maar daardoor gaat hij er te snel van uit dat hij duels zal winnen. Hij vergeet dat centrale verdedigers ook zo groot zijn en 100 kilo wegen. Van postuur is hij een beest. Maar hij is nog te lief, te zacht. Hij moet meer een moordenaar, een killer worden. Aangezien hij dat niet van nature heeft, moet hij dat voor elke match oproepen. Ik zie geen enkele reden waarom hij niet zou slagen in Genk", besloot Vreven.