Bayat viseert Mechelen en Waasland-Beveren: Ze moeten geschrapt worden

Bayat viseert Mechelen en Waasland-Beveren: "Ze moeten geschrapt worden"

Gepubliceerd: woensdag 28 november 2018 om 09:30wo 28-11-2018 om 09:30

Naast het onderzoek naar witwassen en fiscale fraude wordt ook bekeken of er sprake was van matchfixing. KV Mechelen en Waasland-Beveren worden genoemd. Mehdi Bayat spreekt zich uit over beide clubs.

Het bestuurslid van Sporting Charleroi is klaar en duidelijk. "Als het bewezen wordt dat er clubs betrokken zijn bij wedstrijdvervalsing, dan moeten ze geschrapt worden. Het reglement is daar heel duidelijk over", opent Bayat in Sport/Voetbalmagazine.

De broer van Mogi Bayat haalt Juventus Turijn aan als voorbeeld. Zij werden destijds naar derde klasse verwezen. "Als men in Italië de grootste club van het land ten val heeft kunnen brengen, zie ik niet waarom men in België geen straf zou kunnen toepassen die in verhouding staat tot de inbreuk."

Propere Handen
Zelf kreeg hij naar eigen zeggen nog nooit te maken met omkoping. "Ik heb natuurlijk weleens het gevoel gehad benadeeld te zijn door de arbitrage, maar dat gevoel hoort bij het voetbal en zal altijd blijven bestaan. Maar in mijn zestien jaar bij Charleroi ben ik daar nooit mee geconfronteerd geworden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws