'Ramos weigerde dopingtest en testte positief na Champions League-finale'

'Ramos weigerde dopingtest en testte positief na Champions League-finale'

23-11-2018 18:40
3

Sergio Ramos heeft zich tot twee keer toe niet aan de antidoping-regelgeving gehouden. Dat blijkt uit documenten van Football Leaks, die in handen zijn van het Duitse Der Spiegel. Ramos schijnt ook positief te zijn getest na de gewonnen Champions League-finale van 2017 tegen Juventus.

Der Spiegel meldt op basis van informatie van Football Leaks dat Ramos een dopingcontrole geweigerd heeft. De Spaanse routinier kreeg op 15 april het verzoek om mee te werken aan een dopingtest, maar hield zich hierbij niet aan de regels. Het is niet toegestaan om voor een test te gaan douchen of een bad te nemen, omdat dit de uitslag zou kunnen beïnvloeden. Ramos deed dit, ondanks meerdere waarschuwingen, wel. 

Champions League-finale
In de urine die Ramos na de Champions League-finale tegen Juventus af moest geven, zijn sporen van dexamethason gevonden, een middel dat wordt gebruikt als ontstekingsremmer. Het gebruik van dit middel is niet verboden, mits het buiten de competitie wordt gebruikt én is aangegeven bij de dopingautoriteit. Dat is niet gebeurd. 

De dokter van Real heeft toegegeven dat hij Ramos op de dag van de finale twee injecties heeft toegediend. Hij schreef in het rapport dat Ramos geen dexamethason had gekregen, maar bétamethason. De AEPSAD, een Spaans antidoping-instituut, heeft Real vijf maanden later laten weten dat er geen aanwijzingen waren dat Ramos de regels heeft overtreden. De UEFA heeft het daarbij gelaten.