Beste Genk ooit? Meer dan honderd miljoen euro aan verzameld talent

Beste Genk ooit? "Meer dan honderd miljoen euro aan verzameld talent"

22-11-2018 07:48
3

KRC Genk kent momenteel één van zijn beste seizoensbeginnen ooit. De Limburgers worden genoemd als dé titelkandidaat en overwinteren in Europa. Sef Vergoossen is enorm onder de indruk.

De ex-trainer en adviseur van Genk vindt de huidige ploeg 'het beste Genk ooit'. "Absoluut", begint hij in Het Laatste Nieuws. "De tijd vliegt als ik naar Racing Genk kijk. Overloop de linies, bekijk de bank, wat een luxe", klinkt het.

Volgens hem is niet alleen de basiself dus vol met kwaliteit. "Ik zag de bekerwedstrijd tegen Lommel. Genk speelde met tien andere jongens! Dat was een elftal dat zou meestrijden voor Play-Off 1", zegt de Nederlander.

Vergoossen zit dan ook heel wat talent rondlopen bij Genk, talent dat nog beter kan worden. "Het mooie vind ik ook dat ze er bij Genk altijd in slagen om jongens beter te maken en met een meerwaarde door te verkopen. Soms kijk je naar een ploeg en zeg je 'die spelen aardig, maar daar krijg je geen stuiver voor'. Als ik naar Genk kijk, dan loopt daar voor honderd miljoen aan verzameld talent."