Serie A-sensatie wil naar Champions League: 'Kan niveau Lewandowski halen'

Serie A-sensatie wil naar Champions League: 'Kan niveau Lewandowski halen'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 09:44zo 18-11-2018 om 09:44

Hoewel Krzysztof Piatek inmiddels vijf duels op rij droog staat, geldt hij nu al als een van de revelaties van het Serie A-seizoen. De Pool begon stormachtig bij Genoa met negen goals in zeven duels, terwijl hij aanvankelijk niets van de club wist.

Andersom hadden zijn ploeggenoten echter nog nooit gehoord van de 23-jarige Piatek, die overkwam van Cracovia Krákow in eigen land. "Mijn ploeggenoten wisten niet wie ik was en dat gaf me hoop: Als zij niet weten dat ik 21 keer heb gescoord en bijna elke wedstrijd goed was voor een doelpunt, dan weten de verdedigers tegen wie ik moet spelen dat misschien ook niet."

"Het gaf me een voordeel om binnen te komen als een vreemdeling", vervolgt de spits in gesprek met Il Corriere della Sera, geciteerd door Gianluca Di Marzio. "Ik wist zelf overigens ook niets van Genoa, nadat ik mijn handtekening had gezet heb ik de PlayStation aangezet om te kijken met wie ik samen ging spelen."

Piatek wordt inmiddels vergeleken met zijn illustere landgenoot Robert Lewandowski, maar hij meent dat hij nog lang niet in de buurt komt van dat niveau. "Maar daar kan ik wel komen. Als je in de Serie A speelt, moet je altijd je hoofd erbij houden. Het is verkeerd om te denken: 'Ik heb vijf keer gescoord, nu ben ik een voetbalgod'. Je bent nog steeds niemand."

"Het is een lange weg. Het doel is de Champions League, daar wil ik in spelen. Ik wil voorzitter Enrico Preziosi bedanken voor deze kans, er is maar een manier om zijn vertrouwen terug te betalen en dat is door middel van doelpunten. Ik zal hem en mezelf niet teleurstellen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws