Portugal plaatst zich voor finale Nations League na storm in Italië

17-11-2018 22:46
3

Portugal heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van de UEFA Nations League. Italië vocht zaterdagavond voor de laatste kansen, maar kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Italië had tot dusver vier punten verzameld en moest winnen van de Portugezen om kansen op de play-offs in leven te houden. De La Squadra Azzurra opende fel en kreeg al binnen vijf minuten twee grote kansen via Ciro Immoble. Portugal werd op de been gehouden door Rui Patricio, die Italië met knappe reddingen van scoren af wist te houden.

De Portugezen kwamen in de eerste helft nauwelijks in het spel voor. Het was Italië dat de klok sloeg, maar de trekker niet overhaalde. Dat spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Portugal kwam niet verder dan een paar speldenprikjes, al kreeg de ploeg een kwartier voor tijd via William Carvalho de grootste kans van de wedstrijd. Het harde schot werd knap gestopt door Gianluigi Donnarumma.

Na 95 minuten was de wedstrijd voorbij, waardoor Portugal zich als eerste land plaatst voor de play-offs van de Nations League.