Guardiola voelt mee met De Bruyne, maar... ''Gelukkig geen operatie''

Guardiola voelt mee met De Bruyne, maar... ''Gelukkig geen operatie''

02-11-2018 15:54
1

Kevin De Bruyne heeft het geluk nog niet aan zijn zijde tijdens het huidige seizoen. Onze landgenoot raakte donderdagavond tijdens het League Cup-duel met Fulham (2-0) geblesseerd aan zijn knie en moet weer enkele weken vanaf de tribune toekijken.

Het is een fikse mentale klap voor De Bruyne, die pas net zijn rentree had gemaakt na een revalidatieperiode van twee maanden. Destijds zorgde zijn rechterknie voor problemen, donderdag ging het mis met de andere knie. Na een duel om de bal viel Fulham-verdediger Timothy Fosu-Mensah vol op de knie van De Bruyne. Het voorval betekende vijf minuten voor tijd gelijk einde wedstrijd voor de Rode Duivel.

De Engelse krant The Mirror schrijft vrijdag dat De Bruyne minstens een maand out is. Helaas betekent dit dat hij onder meer de Manchester Derby (11 november) aan zich voorbij moet laten gaan. De Bruyne mist tevens de laatste twee groepsmatchen van de Rode Duivels in de Nations League. IJsland (15 november) en Zwitserland (18 november) zullen zonder hem verslagen moeten worden. 

UPDATE 14u16: Manchester City heeft de blessure van De Bruyne nu ook bevestigd. De Engelse topclub maakt gewag van een afwezigheid van vijf tot zes weken. De ligamenten van de knie van de middenvelder zijn stevig geraakt, al meldt City dat De Bruyne geen operatie nodig zal hebben.

Update 15.54: Trainer Pep Guardiola heeft vrijdag tijdens een persconferentie ook kort gereageerd op de pech van De Bruyne. Guardiola ondergaat het gelaten. ''We vinden het triest voor Kevin, niemand wil geblesseerde spelers hebben, maar hij zal terug de speler worden die hij is en het zal goed met hem komen. Het is wat het is, maar gelukkig is er geen operatie nodig'', zei de Spanjaard.