City stoot door in League Cup, youngster beleeft droomavond tegen Odoi en co

01-11-2018 22:29

In de achtste finales van de Carabao Cup heeft Manchester City zich thuis niet laten verrassen door Fulham. De Engelse landskampioen haalde het met 2-0 van The Cottagers. Brahim Diaz scoorde beide doelpunt voor City.

Liefst drie Belgen verschenen aan de aftrap. Bij de thuisploeg mochten Kevin De Bruyne en Vincent Kompany zich uitleven. Bij Fulham stond centraal achterin Denis Odoi. Sterren als Kyle Walker, Raheem Sterling, Sergio Agüero en Riyad Mahrez liet Pep Guardiola op de bank.

Ondanks dat Guardiola enkele van zijn vaste waardes liet rusten klom City al na 18 minuten op voorsprong. Na een hoge voorzet legde Kompany af voor Diaz, en het 19-jarige talent maakte zijn eerste goal in het A-elftal van The Citizens.

Na de rust was Diaz weer de gevierde man. Opnieuw had de youngter het geluk aan zijn kant. Jesus mikte zijn kans tegen de paal, maar in de herneming stond Diaz op de goede plaats, 2-0 op de 25 minuten van het einde.

De Bruyne speelde de match niet uit. Al hinkend werd hij vervangen. Onze landgenoot kreeg wel de handen op elkaar van het thuispubliek. Ook uitblinker Diaz kreeg een applausvervanging.

Aan de stand veranderde er niks meer, waardoor City door mag naar de kwartfinales. Daarin speelt het tegen Leicester City of Southampton. De andere kwartfinales zijn Arsenal – Tottenham, Middlesbrough (2) – Burton Albion (3) en Chelsea – Bournemouth.