Tielemans in Jan Breydelstadion: Bizar om hier als rasechte Brusselaar te staan

Tielemans in Jan Breydelstadion: "Bizar om hier als rasechte Brusselaar te staan"

23-10-2018 19:04
5

Anderhalf jaar na zijn vertrek uit de Belgische competitie keert Youri Tielemans nog eens terug naar het Jan Breydelstadion, waar hij woensdag met AS Monaco tegen Club Brugge speelt. 

"Ondanks de zwakke resultaten starten we toch met zelfvertrouwen tegen Club Brugge", vertelde het jeugdproduct van Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws. "We gaan hard werken en positief blijven. Alleen zo kunnen we deze wedstrijd winnen."

Het voelt voor Tielemans vreemd om in het Jan Breydelstadion te staan. "Het is speciaal ja. Als rasechte Brusselaar hier terug staan. Dat is bizar. Zeker omdat het in een ander truitje is en in het kader van de Champions League. Maar daar ga ik morgen niet aan proberen denken, we denken enkel aan de drie punten."

Intussen is met Thierry Henry een oude bekende aangesteld als coach bij Monaco. "Ik ken zijn manier van werken natuurlijk al van bij de nationale ploeg . Er is niet veel veranderd in zijn aanpak hoor. Hij is altijd relaxed en cool, zoals we hem kennen, maar op het veld wordt hij plots bloedserieus. Hij heeft trouwens een bepaalde tactische flexibiliteit in de ploeg gebracht die ons enorm bevalt", besloot Tielemans.