Operatie Schone Handen slaat wonden: Journalistiek moet zich in vraag stellen

Operatie Schone Handen slaat wonden: "Journalistiek moet zich in vraag stellen"

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 14:15zo 21-10-2018 om 14:15

In Operatie Schone Handen kwamen niet alleen makelaars, trainers, spelers en refs in opspraak. Ook enkele journalisten zouden zich hebben laten omkopen. Peter Vandenbempt vraagt zich af waarom zij zo'n goede band hebben met makelaars.

Beide groepen zijn iets te close, weet Vandenbempt. "Ik denk dat het een goed moment is voor de journalistiek om zich in vraag te stellen en na te denken welke rol wij moeten spelen", klinkt het bij Sporza.

"Die nauwe banden zijn geen exclusiviteit van de mensen die worden genoemd of van de schrijvende pers. Ook niet van de sportjournalistiek. Er bestaat een schemerzone waarin je jezelf als journalist beweegt om je werk te kunnen doen. Je moet je afvragen waarom journalisten zo dicht staan bij clubleiders, makelaars of om het even wat."

De journalisten moeten op die manier aan hun info geraken. "Dat is natuurlijk omdat het je job is om informatie te geven. In het voetbal is het zeker zo dat makelaars de beste bronnen van informatie zijn. Alleen moet je een zeker evenwicht zoeken. Het lijkt me interessanter dat debat aan te gaan, dan met een individu af te rekenen, waarbij een soort persoonlijke afkeer een rol speelt."

Plaats een reactie

zondag 21 oktober 2018 om 14:34
Dus peter gaat vanaf nu minder zeggen: "Dat heb ik mij laten vertellen."?
[Reactie gewijzigd op maandag 22 oktober 2018 om 18:29]
Vind ik leuk
zondag 21 oktober 2018 om 18:11
Ik vind dat Peter Vandenbempt quasi de beste analist is die we hebben en als hij iets zegt dan luister ik wel.

Hij mag idd de schemerzone aankaarten tss journalisten en makelaars. Journalisten moeten er zich voor behoeden dat ze geschenken, in welke vorm dan ook, steeds weigeren om hun onpartijdigheid te behouden.
[Reactie gewijzigd op zondag 21 oktober 2018 om 18:14]
Vind ik leuk
maandag 22 oktober 2018 om 04:22
Wanneer journalisten info willen, over om het even wat zit je rap in de schemerzone. Bvb over gerechtelijke onderzoeken die geheim zijn schrijven ze er maar op los.
De vraag is waar halen ze die informatie
[Reactie gewijzigd op maandag 22 oktober 2018 om 04:23]
Vind ik leuk
zondag 21 oktober 2018 om 18:14
Ik vind dat Peter Vandenbempt quasi de beste analist is die we hebben en als hij iets zegt dan luister ik wel. Hij mag idd de schemerzone aankaarten tss journalisten en makelaars. Journalisten moeten er zich voor behoeden dat ze geschenken, in welke vorm dan ook, steeds weigeren om hun onpartijdigheid te behouden.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +20208
zondag 21 oktober 2018 om 18:50
Dit is puur een kwestie van ethiek. Als je dat niet hebt, heb je in het profvoetbal niets te zoeken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws