'Manager JPL-club haalde macht van makelaars aan bij Pro League, maar stuitte op een njet'

'Manager JPL-club haalde macht van makelaars aan bij Pro League, maar stuitte op een njet'

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 08:15vr 19-10-2018 om 08:15

De macht van de spelersmakelaars was te groot geworden de laatste jaren, dat gaven heel wat personen uit het Belgische voetbal toe nadat het schandaal losbarste. Opmerkelijk genoeg wilden sommige clubs wél beperkingen invoeren.

"Er werd binnen de Pro League over gesproken", geeft KAA Gent-manager Michel Louwagie toe. "Maar als ik aankaartte hoeveel een makelaar vraagt, kreeg ik te horen dat ik streng was. De gesprekken liepen iedere keer vast op de commissies en de percentages van de makelaars."

Ook KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns is die mening toegedaan: "Als advocaat moet ik een diploma behalen en een erecode onderschrijven. Waarom zou dat niet voor makelaars kunnen gelden? Maar ook een gedragscode voor bestuursmensen is belangrijk", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Hij oppert dan ook voor een nieuwe regelgeving omtrent spelersmakelaars. "Je zou in de licentie kunnen inschrijven dat clubs die aan dat soort spelletjes van makelaars meewerken, gesanctioneerd worden", besluit Allijns.

Plaats een reactie

Goaltje +1158
vrijdag 19 oktober 2018 om 13:18
Iedereen lijkt te vergeten dat ook de clubs constructies opzetten om poen te scheppen, samen mét de makelaars. Allemaal boter op hun hoofd. Makelaars kunnen slechts boomen door de vette grond waarin ze gedijen : de clubs. Dat sommige clubs zaakjes regelen om te overleven mag geen excuus zijn. Coucke zijn voorstellen dienen maar één doel : de clubs uit de wind zetten.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws