Club Brugge én Standard laten zich verrassen, ook Antwerp kopje onder

26-09-2018 22:37
20

Woensdagavond stonden er een aantal bekerwedstrijden op het programma. Zo ontving Hoogstraten onder meer eersteklasser KV Oostende. Club Brugge ging op bezoek bij Deinze. Standard moest naar Knokke.

Deinze - Club Brugge: 2-0

Landskampioen Club Brugge is uitgeschakeld in de Croky Cup. Tarfi maakt in de eerste helft de 1-0 en de verrassing was compleet wanneer De Greef in de tweede helft de score verdubbelde. Leko probeerde nog door drie wissels door te voeren maar het mocht niet baten.

Standard – Knokke: 1-2

Michel Preud’homme en Standard verkeren in slechte vorm. En dat werd ook duidelijk in de bekermatch tegen Knokke. Vlak na rust kwam de uitploeg op voorsprong dankzij een own-goal van Luyindama. Orlando Sa maakte vanop de stip de gelijkmaker, maar twintig minuten voor tijd was het Dhondt die Knokke weer op voorsprong bracht.

Heist – Zulte: 1-2

Zulte Waregem kan wel een opsteker gebruiken en de manschappen van Francky Dury kwamen na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong dankzij Nil De Pauw. Nog voor rust bracht Hamdi Harbaoui de uitploeg op rozen na een penaltydoelpunt. In de tweede helft deed Heist nog wat terug na een goal van Ventose maar de eindstand bleef bij 1-2.

Hoogstraten – Oostende: 1-3

Na negen minuten stond KV Oostende al op voorsprong. Guri zorgde voor het doelpunt. Tien minuten na de rust kwam Hoogstraten op gelijke hoogte, maar na 60 minuten spelen stelde Wout Faes orde op zaken. Twee minuten later zorgde Milovic voor de verlossende 1-3.

Aalst – Charleroi: 0-2

Charleroi kon wel een opsteker gebruiken en de Carolo’s pakten die ook in de beker tegen Aalst. In de slotminuten wist Charleroi het laken alsnog naar zich toe te trekken dankzij doelpunten van Osimhen in de 91e minuut en Benavente in de 95e minuut.

Dessel 0 – 2 Moeskroen

Doelpunten: Pierrot (51), Benson (65)

STVV – Duffel: 3-0

Doelpunten: De Bruyn (27), Bezus (36), Nazon (46)

Aalst – Charleroi: 0-0

KV Mechelen – Antwerp: 3-1

Heel wat verrassingen in de beker en dat was ook het geval bij KV Mechelen – Antwerp. Malinwa kwam na 28 minuten op voorsprong dankzij De Witte. Dieumerci Mbokani scoorde niet veel later de gelijkmaker, maar in de tweede helft ging Antwerp alsnog kopje onder. Dankzij doelpunten van Engvall en bekert tweedeklasser KV Mechelen verrassend verder.

Lees hier het verslag van de bekerwedstrijden van 20u00 met onder meer KRC Genk en KAA Gent