KRC Genk vlot door, Gent met de hakken over de sloot en Cercle uitgeschakeld

26-09-2018 21:51
2

In de 1/16e finales van de Beker van België kende KRC Genk geen problemen met Lommel. Ook Sporting Lokeren wist zich vlot voor de volgende ronde te plaatsen. KAA Gent ontsnapte op het nippertje aan vroege eliminatie.

KRC Genk – Lommel: 4-0
Wie een spannende derby had verwacht, was er al aan na 8 minuten voetballen. De wisselgarde van Clement klom al meteen naar een dubbele voorsprong via Wouters en Zhegrova. Daarna spaarde de thuisploeg zijn krachten. Via Seck en Ingvartsen liep het na de pauze nog verder uit. De finalist van vorig seizoen blijft voorlopig nog in de Croky Cup.

Roc De Charleroi-Marchienne – Lokeren: 2-5
In de competitie mag het dan niet al te schitterend lopen voor Lokeren. In de eerste helft van de beker verliep het quasi perfect. Op het halfuur stond het al 0-3 na goals van Skulason (vrije trap), De Ridder en Cevallos (strafschop). De tegentreffer vlak voor rust was slechts een smetje op de goede prestatie van de jongens van Maes. Meteen na rust deed Saroka er nog eentje bij voor Lokeren. Uiteindelijk werd het nog 2-5.

Virton - KAA Gent: 2-4
Ondanks een vroege voorsprong kende Gent een moeilijke avond, die het alsnog winnend wist af te sluiten. Pas in de laatste vijf minuten konden de Buffalo's op voorsprong komen en uitlopen.

Cercle Brugge - Beerschot - Wilrijk: 1-2