Simons heeft nieuwe job, maar Club Brugge-fans krijgen goed nieuws

Simons heeft nieuwe job, maar Club Brugge-fans krijgen goed nieuws

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 20:30ma 17-09-2018 om 20:30

Timmy Simons werkt zich meer en meer binnen in de cyclocross. Als grote baas van het nieuwe team Creafin gaat hij komend seizoen nog meer betrokken zijn. Een logische stap, vindt de T3 van Club Brugge zelf.

"Er was een opportuniteit", zo vertelt de ex-Rode Duivel in Het Laatste Nieuws. "Er waren geïnteresseerde sponsors en er waren interessante renners haalbaar, dus zou het verkeerd zijn om dit niet te doen. Het is de bedoeling dat ik echt de leiding van de ploeg in handen neem. Een heel mooie uitdaging. Ik heb er veel zin in. We hopen af en toe te verrassen én te scoren. Op termijn moet dit team een vaste waarde worden in de cross."

Simons maakt wel duidelijk dat hij zijn job bij Club Brugge houdt. "Ik blijf daar assistent, dat is mijn prioriteit. Maar ik heb wel de leiding van het team, ik heb een uitgebreid takenpakket en kijk ernaar uit. Ik wil mijn ervaring, die ik de voorbije decennia als topsporter heb opgedaan, overdragen op mijn crossers.  Toen het nieuws over mijn ploeg 's middags bekendraakte kreeg ik al een pak reacties en felicitaties bij Club."

Tot slot kreeg Simons nog een bijzondere vraag: wat als één van zijn rijders zich out als supporter van Anderlecht?  "Euh, ik denk dat ze dat nog niet durven zeggen. Maar geen probleem, natuurlijk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws