Mertens is zijn basisplaats kwijt: ''Vrees dat het een moeilijk jaar kan worden''

Mertens is zijn basisplaats kwijt: ''Vrees dat het een moeilijk jaar kan worden''

06-09-2018 13:07
3

Dries Mertens had zich de start van het nieuwe seizoen waarschijnlijk anders voorgesteld. Sinds Carlo Ancelotti de nieuwe coach van Napoli is, moet Mertens het doen met invalbeurten. Analist Eddy Demarez houdt rekening met een lastig seizoen voor Mertens.

"Carlo Ancelotti staat voor een ander soort voetbal, een beetje ouderwetser. Onder Sarri speelde Mertens als kleine speler op de 9, een beetje onconventioneel, wat goed uitpakte. Ancelotti heeft daar andere ideeën over: hij wil een grote, sterke spits, waardoor Milik voorlopig de voorkeur krijgt'', legt Demarez de situatie uit op Sporza.

Mertens moet mikken op de positie op de linkerflank, maar kiest Ancelotti vooralsnog voor Lorenzo Insigne. "Het leven in Napels is natuurlijk wel een genot en ook zijn salarisopslag zal de pijn wat verzachten. Maar op voetbalvlak vrees ik dat het een moeilijk jaar kan worden", aldus Demarez.

De 31-jarige kwam in de eerste drie speelronden tot 85 speelminuten, waarin hij wel doorslaggevend was tegen AC Milan (3-2). Ondanks de huidige situatie zou Napoli het doorlopende contract van de Rode Duivel met één seizoen willen verlengen.