Coucke eert de geschiedenis en zet Vanden Stock en co weer op hun plek

Coucke eert de geschiedenis en zet Vanden Stock en co weer op hun plek

04-09-2018 08:45
2

Roger Vanden Stock blijft na zijn afscheid nog steeds een belangrijk figuur voor Anderlecht. Tegen Antwerp was de oud-preses alweer voor de derde thuismatch op rij van de partij.

Roger Vanden Stock en consorten stelden ook vast dat de vermiste borstbeelden van Roger en zijn vader Constant Vanden Stock weer in de nieuwe receptiezaal te vinden waren. “De bronzen bustes van de vier oud-voorzitters (Theo Verbeeck, Albert Roossens, Constant en Roger Vanden Stock) waren sinds de eerste thuismatch van dit seizoen verdwenen”, zo meldt Het Nieuwsblad.

“De leemte die ze achterlieten was vooral voor Kiki Vanden Stock een doorn in het oog. Marc Coucke had bij zijn intrede immers laten verstaan dat hij Anderlecht zou moderniseren “met respect voor de geschiedenis van de club en zijn vroegere bestuurders”. Het verwijderen van de bustes van zijn voorgangers paste niet echt in dat plaatje.”

Maar het zou aldus niet om een bewuste actie gaan, maar om een vergetelheid. “Door de verbouwingswerken die Coucke liet uitvoeren in het stadion, waren de beelden naar een andere kamer verhuisd. Toen de nieuwe voorzitter lucht kreeg van het ongenoegen van mevrouw Vanden Stock, liet hij de vier beelden meteen terug op hun plaats zetten.”