Juventus boekt moeizame zege: Inter loopt na rust weg bij Bologna

01-09-2018 23:40

Juventus heeft de uitwedstrijd tegen Parma met minimale cijfers gewonnen. Blaise Matuidi kroonde zich na rust tot matchwinner na fraai voorbereidend werk van Mario Mandzukic. Daarmee heeft de ploeg uit Turijn na drie competitiewedstrijden de volle negen punten.

Tegen Promovendus Parma kwam Juventus, met Cristiano Ronaldo uiteraard in de basis, al heel snel op voorsprong. Mario Mandzukic kreeg de al eerst half op het hoofd, maar kon de bal in tweede instantie alsnog achter doelman Luigi Sepe werken.

Een eenvoudige avond werd het echter niet voor de regerend kampioen van Italië. Na ruim een half uur spelen een voorzit vanaf links door Gervinho van dichtbij worden binnengetikt: 1-1. Het was voor Gervinho de eerste treffer in dienst voor Parma. Met een gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na een klein uur spelen trok Juventus de wedstrijd alsnog naar zich toe. De goal kwam uiteindelijk op naam van Matuidi, maar het fraaie voorbereidende werk was van Mandzukic. De spits gaf de bal achter het standbeen mee aan Matuidi, die vervolgens vanuit een moeilijke hoek verwoestend uithaalde en de bal in het dak van het doel schoot: 1-2.

In het restant van de wedstrijd gaf Juventus die voorsprong niet meer weg. Daardoor is Juventus na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies. Parma staat na drie wedstrijden op een puntje.

Inter wint met ruime cijfers
Eerder op de avond was Inter met 0-3 te sterk voor Bologna. Beide Nederlanders speelden negentig minuten. Na een moeizame eerste helft trok Inter, tegenstander van PSV in de Champions League, de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Het was aankoop Radja Nainggolan die na ruim een uur spelen de ban brak. In de laatste tien minuten liep de ploeg uit Milaan verder uit via goals van Antonio Candreva en Ivan Perisic. Het betekende voor Inter de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg heeft nu vier punten uit drie duels. Bologna bungelt met een punt uit drie wedstrijden ergens onderaan.