AA Gent door het oog van de naald: nieuwkomer zorgt voor zege in slotfase

26-08-2018 19:49
12

AA Gent heeft in extremis de drie punten thuis gehouden tegen Sporting Lokeren. De Waaslanders stonden tien minuten voor affluiten nog 0-1 voor, maar gingen alsnog met 2-1 ten onder in de Ghelamco Arena.

De bezoekers toonden meteen hun aanvallende intenties in de Ghelamco Arena, maar gaandeweg de eerste helft nam Gent de partij in handen. Veel kansen vielen er echter niet te noteren. Hupperts  kreeg de beste mogelijkheid voor Lokeren, maar hij geraakte niet voorbij Thoelen. Gent probeerde de druk op te voeren, maar veel meer dan enkele halve kansen kregen de Buffalo’s niet.

Meteen na de rust kreeg Gent wel enkele kansen. Plastun mocht drie keer koppen na een hoekschop, maar kon geen enkele keer kadreren. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Gent het deksel op de neus. Cevallos kreeg de bal zomaar cadeau van Asare. Hij aarzelde niet en knalde de 0-1 hard voorbij Thoelen.

Gent zat in de problemen, de supporters begonnen te morren, maar de thuisploeg krabbelde toch recht. Tsjakvetadze kreeg een uitstekende kans, maar besloot op doelman De Wolf. Even later had Gent pech toen een bal van Dejaegere tegen de paal caprioleerde. De Buffalo’s bleven de druk opvoeren en werden daarvoor uiteindelijk ook beloond.

Opnieuw was David de redder in nood. De Canadese aanvaller bracht Gent op gelijke hoogt met een knappe kopbal na een voorzet van Dompé. De thuisploeg rook plots bloed. Awoniyi kwam helemaal alleen voor De Wolf, maar de Lokerse doelman had een prima redding in huis. Amper twee minuten later was Awoniyi opnieuw gevaarlijk. Zijn kopbal spatte uiteen op de deklat.

In de absolute slotfase kreeg Gent alsnog loon naar werken. De Georgische nieuwkomer Kvilitaia stond slechts enkele seconden op het veld toen hij de 2-1 maakte nadat een schot van Asare werd tegengehouden door De Wolf. Gent blijf dankzij deze zege meedraaien in de subtop met tien punten uit vijf wedstrijden. Lokeren blijft onderin bengelen met slechts één puntje.