Manchester City doet zichzelf tekort en morst eerste punten in Premier League

25-08-2018 15:23
1

Manchester City is zaterdag tegen het eerste puntenverlies aangelopen in de Premier League. Op bezoek bij promovendus Wolverhampton Wanderers kwam de ploeg van Pep Guardiola, waar Vincent Kompany negentig minuten speede, niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Het was negentig minuten lang genieten op Molineux, waar om de haverklap wel iets bijzonders gebeurde. Hoogtepunten in de doelpuntloze eerste helft waren het schot op de paal van Sergio Agüero en de magistrale redding van Wolves-doelman Rui Patricio op een poging van Raheem Sterling.

Een klein kwartier na rust werd de ban gebroken. João Moutinho slingerde een voorzet de zestien in en Wolves-verdediger Willy Boly schatte het buitenkansje op waarde: 1-0. Dat hij de bal met zijn hand beroerde, ontging de arbitrage. In de Premier League is de VAR nog niet geïntroduceerd.

Het antwoord van Manchester City liet niet lang op zich wachten. Twaalf minuten na de openingstreffer van Wolves werd het weer gelijk door een rake kopbal van Aymeric Laporte. Het was zijn eerste doelpunt voor City en de 1500ste van een Fransman in de Premier League.

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Manchester City lijdt daardoor in de derde speelronde van het seizoen zijn eerste puntenverlies. Wolves heeft twee punten verzameld.