Bayern-spelers krijgen smartphoneverbod: Ik wil het niet meer hebben

Bayern-spelers krijgen smartphoneverbod: "Ik wil het niet meer hebben"

15-08-2018 12:11
1

De spelers van Bayern München mogen buiten de kleedkamer om geen smartphones meer gebruiken. Die regel heeft de nieuwe trainer Niko Kovac doorgevoerd.

Het Duitse BILD meldt woensdag dat Kovac met onmiddellijke ingang een smartphoneverbod heeft doorgevoerd aan de Säbener Strasse. Het verbod geldt voor het spelershome, de ontspanningsruimte en de plekken waar spelers worden behandeld door de medische staf.

Als de Bayern-spelers de nieuwe regels niet naleven, deelt Kovac boetes uit. De Kroatische trainer, die deze zomer Jupp Heynckes opvolgde in München, wil daarmee de discipline aanhalen. Het is voor spelers ook verboden om hun smartphone te gebruiken tijdens het eten.

"In de kleedkamer is het toegestaan om je mobiel te gebruiken, maar op alle andere plekken wil ik het niet meer hebben", verklaart Kovac aan BILD. "Als we samen eten is het normaal dat mensen met elkaar praten en niet op hun mobiel zitten. Ik wil dat we met elkaar communiceren. Ook bij de fysio's moeten spelers ontspannen en niet afgeleid worden. Bovendien kan ik me niet voorstellen dat de straling het herstel bevordert.'