'Witsel geeft zich niet gewonnen en schakelt hulp in van advocaat'

'Witsel geeft zich niet gewonnen en schakelt hulp in van advocaat'

03-08-2018 08:05
6

Axel Witsel werd de afgelopen dagen concreet in verband gebracht met een overgang naar Borussia Dortmund. De Rode Duivel moet een transfer voorlopig echter uit zijn hoofd zetten, want zijn Chinese werkgever Tianjin Quanjian laat hem niet gaan.

Trainer Paulo Sousa gaat ervan uit dat Witsel zich deze week na zijn vakantie gewoon weer meldt bij de club. "Met de speler en de club heb ik niet gesproken over een eventuele transfer", spreekt de Portugese oefenmeester duidelijke taal tegenover staatstelevisie CGTN.

Volgens Sousa kan Witsel ook geen breuk forceren. "Ik denk dat Witsel een opstapclausule in zijn contract heeft staan, maar die clausule kan enkel geactiveerd worden tijdens de Chinese transferperiode. Momenteel is de transfermarkt in China gesloten en dus neem ik aan dat er geen transfer zal zijn'', aldus de Portugees.

Clubeigenaar Shu Yuhui wil eveneens niks van een transfer voor Witsel weten. "Ik ben er zeker van dat hij zal terugkeren", aldus Yuhui. Witsel zou vorige week al zijn medische testen hebben afgelegd bij Dortmund, maar voorlopig lijken die voorbarig te zijn geweest.

Update 03/08: Witsel legt zich niet zomaar neer bij de woorden van Tianjin. De Rode Duivel wil absoluut terugkeren naar Europa. Daarvoor schakelt hij de hulp aan van zijn advocaat, die naar China trekt om de zaak uit te klaren.