'Anderlecht troeft Standard af voor tweevoudige Rode Duivel, deal snel officieel'

'Anderlecht troeft Standard af voor tweevoudige Rode Duivel, deal snel officieel'

03-07-2018 14:40
15

Zakaria Bakkali gaat Standard Luik zwaar teleurstellen. De Rouches leken de Marokkaanse Belg deze zomer vast te gaan leggen, maar RSC Anderlecht heeft hen afgetroefd. Dat is althans wat AS meldt op dinsdag.

De Spaanse krant weet dat Bakkali het komende seizoen in Brussel zijn carrière een nieuwe wending zal proberen geven. Anderlecht zou de transfer dinsdagnamiddag al officieel maken. Paars-wit zou Valencia CF, de huidige werkgever van Bakkali, betere voorwaarden aanbieden dan Standard. Er wordt gewag gemaakt van een bedrag van één miljoen euro.

De tweevoudige Rode Duivel is zelf ook happig om in ons land aan de slag te gaan. Bij L'Avenir weet men dat de winger hetzelfde salaris aangeboden kreeg als bij Valencia. Het zou zijn eerste avontuur in België zijn. Als jonge snaak brak de nu 22-jarige Bakkali door bij PSV Eindhoven, waar hij zich profileerde als een topper in wording. Dat kwam er niet helemaal uit.

Een transfer naar Valencia bleek geen onverdeeld succes. Na twee seizoenen waarin hij amper vijf keer mocht starten in La Liga, volgde afgelopen seizoen een uitleenbeurt aan Deportivo La Coruña. Bij de Spaanse degradant kwam hij 23 keer in actie. Scoren lukte niet.